Zoeken
Myrthe van der Meer - Paaz

Paaz

Myrthe van der Meer

'Geweldig. Klopt helemaal' L. DE WAAL, PSYCHOLOOG
Over

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

Myrthe van der Meer (1983, pseudoniem) werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in haar psychiatrische roman PAAZ, die onmiddellijk een bestseller werd. Vervolgens verschenen Kalf en de opvolger van PAAZ: UP.

'Ademloos gelezen. Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus Het bureau het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis.' WIM BRANDS, VPRO BOEKEN

'Kan dat boek niet tegengehouden worden?' G. VALK, PSYCHIATER

Auteur: Myrthe van der Meer
Auteur

Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) debuteerde met PAAZ, een boek dat ze schreef toen ze na een burn-out vijf maanden lang op een paaz opgenomen werd. Van het boek zijn een kleine 100.000 exemplaren verkocht en het werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Myrthe won de Psyche Mediaprijs en de Viva400-Award. Na UP en Kalf is Het houden van mannen haar vierde boek voor volwassenen.

Edities & Details
Paperback: Paaz - Myrthe van der Meer
ISBN: 9789044361087
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2020
Prijs: € 27,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Gebonden: Paaz - Myrthe van der Meer
ISBN: 9789044352122
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 07-01-2017
Prijs: € 15,00
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Paperback: Paaz - Myrthe van der Meer
ISBN: 9789044347524
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 22-12-2014
Prijs: € 9,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Digitale download: Paaz - Myrthe van der Meer
ISBN: 9789044337471
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-10-2012
Prijs: € 7,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Biografische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Soft skills en omgaan met andere mensen THEMA: Omgaan met depressie en andere stemmingsstoornissen BISAC: FICTION / Psychological BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Biographical BISAC: FICTION / General
Boeken
Agatha Christie - Overal is de duivel
Agatha Christie
Yvanka van der Zwaan - 19% kans op geluk
Yvanka van der Zwaan
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws