Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.
Myrthe van der Meer (1983, pseudoniem) werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in haar psychiatrische roman PAAZ, die onmiddellijk een bestseller werd. Vervolgens verschenen Kalf en de opvolger van PAAZ: UP.
'Ademloos gelezen. Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus Het bureau het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis.' WIM BRANDS, VPRO BOEKEN
'Kan dat boek niet tegengehouden worden?' G. VALK, PSYCHIATER
Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) debuteerde met PAAZ, een boek dat ze schreef toen ze na een burn-out vijf maanden lang op een paaz opgenomen werd. Van het boek zijn een kleine 100.000 exemplaren verkocht en het werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Myrthe won de Psyche Mediaprijs en de Viva400-Award. Na UP en Kalf is Het houden van mannen haar vierde boek voor volwassenen.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws