Zoeken
Chris Bohjalian - Het Duitse meisje

Het Duitse meisje

Chris Bohjalian

Over

Een aangrijpend Holocaust-verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen

Voordat alles veranderde had de Joodse Hannah Rosenthal een heerlijk leventje. Maar nu, in 1939, zijn de straten behangen met rood-wit-zwarte vlaggen; de bezittingen van haar familie zijn ingenomen en ze zijn niet langer welkom op plekken die vroeger aanvoelden als een tweede huis. Dan dient zich een uitweg aan: de SS St. Louis, een oceaanstomer die Joden een veilige overtocht vanuit Duitsland biedt. Het lukt de Rosenthals een plaats te bemachtigen en ze vertrekken op het luxe schip richting Havana. Maar al snel zorgen onheilspellende geruchten ervoor dat de voorzichtige hoop van de passagiers plaatsmaakt voor angst. Het schip dat hun redding leek te zijn, wordt hun noodlot.

Zeventig jaar later, in New York, ontvangt Anna Rosen voor haar twaalfde verjaardag een raar pakketje van haar oudtante Hannah. De inhoud van het pakketje zorgt ervoor dat Anna en haar moeder naar Havana reizen om de waarheid te achterhalen over het mysterieuze en tragische verleden van hun familie.

Edities & Details
Paperback: Het Duitse meisje - Chris Bohjalian
ISBN: 9789044356854
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 08-04-2019
Prijs: € 28,99
Omvang: 384 pagina's

Bestel

NUR: 350 - Fictie overig THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / General
Boeken
Chantal van Gastel - Zoek het maar uit
Chantal van Gastel
Sophie Kinsella - Mag ik je nummer even?
Sophie Kinsella
Barbara Muller - Omarm Me
Barbara Muller
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws