Zoeken
Jan Louch en Lisa Rogak - Twee katten in de bibliotheek

Twee katten in de bibliotheek

Jan Louch en Lisa Rogak

Waargebeurd verhaal over twee bijzondere katten die het hart van een strenge bibliothecaresse ontdooien
Over

Waargebeurd verhaal over twee bijzondere katten die het hart van een strenge bibliothecaresse ontdooien

Het begint allemaal wanneer bibliothecaresse Jan Louch twee Schotse vouwoorkatten in dienst neemt om de muizen in de bibliotheek van Carson Valley, Nevada, te vangen. Ze noemt ze Baker en Taylor, naar de boekengroothandel waar ze dagelijks mee te maken heeft. Het bedrijf Baker & Taylor besluit foto's van de twee katten te maken voor hun promotieposter. Deze postercampagne wordt een hit en de katten Baker en Taylor zijn op slag beroemd. Kinderen uit het hele land schrijven brieven aan de katten, die Jan voor hen beantwoordt. En fans komen van heinde en ver om de bijzondere vouwoorkatten in de bibliotheek te ontmoeten.

Jan Louch werkte twintig jaar als bibliothecaresse en is inmiddels met pensioen. Ze groeide op in Californië tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig en woont nu in Nevada. Lisa Rogak is journaliste en schrijfster.

Twee katten in de bibliotheek is een eerbetoon aan deze bijzondere, hardwerkende katten die voor altijd hun pootafdruk achterlieten in het hart van alle mensen die hen ontmoet hebben. Voor liefhebbers van beroemde kattenverhalen als Bob de straatkat en Billy de kat.

Fragment

Auteur: Jan Louch
Auteur

Jan Louch werkte twintig jaar als bibliothecaresse en is inmiddels met pensioen. Ze groeide op in Californië tijdens de grote depressie van de jaren dertig en woont nu in Nevada.Lisa Rogak is journaliste en schrijfster.

Edities & Details
Paperback: Twee katten in de bibliotheek - Jan Louch en Lisa Rogak
ISBN: 9789044356595
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 11-03-2019
Prijs: € 23,99
Omvang: 270 pagina's

Bestel

Digitale download: Twee katten in de bibliotheek - Jan Louch en Lisa Rogak
ISBN: 9789044350296
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 11-07-2016
Prijs: € 7,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Vertaler: Mieke Prins NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 431 - Huisdieren THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Katten als huisdieren THEMA: Huisdieren THEMA: Vertaalde fictie BISAC: PETS / General BISAC: PETS / Cats / General
Boeken
Judith Newman - Voor Siri
Judith Newman
Jessica Menheere - Normas universum
Jessica Menheere
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws