Zoeken
Hyeonseo Lee - Meisje met zeven namen

Meisje met zeven namen

Hyeonseo Lee

Over

Hyeonseo Lee is een naïef vijftienjarig meisje dat gelooft dat Noord-Korea de beste plek ter wereld is en Kim Il-Sung haar redder. Als ze illegaal
haar geboorteland verlaat om op bezoek te gaan bij familie in China, weet ze nog niet dat het jaren zal duren voor ze haar moeder weer zal zien. Hyeonseo's afwezigheid wordt door de autoriteiten snel opgemerkt en uit angst voor zware straf raadt haar moeder haar aan weg te blijven.
Pas veertien jaar later keert Hyeonseo terug naar de Noord-Koreaanse grens om haar moeder en broer naar Zuid-Korea te smokkelen, een levensgevaarlijke missie. Ze riskeert gevangenisstraf, marteling en mogelijk publieke executie.

Fragment

Auteur: Hyeonseo Lee
Auteur

Hyeonseo Lee woont nu in Zuid-Korea. Ze is mensenrechtenactiviste en sprak de VN Veiligheidsraad toe. Haar memoir is een internationale bestseller die in meer dan twintig landen verscheen.

Auteur: David John
Auteur

David John is schrijver en redacteur, heeft in Seoel gewoond en is ook in Noord-Korea geweest.

Edities & Details
Paperback: Meisje met zeven namen - Hyeonseo Lee
ISBN: 9789044355192
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 08-05-2018
Prijs: € 29,99
Omvang: 392 pagina's

Bestel

Digitale download: Meisje met zeven namen - Hyeonseo Lee
ISBN: 9789044344431
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-09-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 392 pagina's

Bestel

Vertaler: Marjet Schumacher NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Aziatische geschiedenis THEMA: Politieke leiders en leiderschap THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Korea BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Political BISAC: HISTORY / Asia / Korea
Boeken
Jan Louch en Lisa Rogak - Twee katten in de bibliotheek
Jan Louch en Lisa Rogak
James Bowen - Bob de straatkat
James Bowen
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws