Zoeken
Wendy Holden - De baby's van Mauthausen

De baby's van Mauthausen

Wendy Holden

Over

Waargebeurde oorlogsmemoir over onvoorwaardelijke moederliefde en de drang om te overleven

Drie zwangere Joodse vrouwen belanden tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. Priska, Rachel en Anka kunnen zichzelf en hun ongeboren kind alleen tegen de gruwelen van het kamp beschermen door hun zwangerschap te verbergen en door te werken in een wapenfabriek.

Tijdens een massatransport naar Mauthausen waarbij de helft van de gevangenen sterft, bevallen de sterk ondervoede vrouwen zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. Dankzij de hulp van medegevangenen en een enkele meelevende bewaker, overleven zowel de moeders als hun pasgeboren kinderen de laatste oorlogsdagen.

Na de oorlog beginnen Priska, Rachel en Anka met hun kinderen een nieuw leven in verschillende uithoeken van de wereld. Op de 65ste bevrijdingsdag van het concentratiekamp Mauthausen komen de kinderen voor het eerst met elkaar in contact. Ter gelegenheid van de 70e bevrijdingsdag in mei 2015 wordt hun opmerkelijke verhaal door Wendy Holden voor de eerste keer verteld.

Fragment

Auteur: Wendy Holden
Auteur

Wendy Holden, ook actief als journaliste, publiceerde ruim dertig boeken waarvan er een aantal bewerkt werden voor radio en tv. Ze werkte ook mee aan verschillende autobiografieën, waaronder die van actrice Goldie Hawn en de weduwe van Frank Sinatra, die bestsellers werden. Ze woont in Suffolk, Engeland.

Edities & Details
Digitale download: De baby's van Mauthausen - Wendy Holden
ISBN: 9789044346107
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Vertaler: Bonella van Beusekom Vertaler: Erica van Rijsewijk NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: De Holocaust THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Memoires THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Tess Gerritsen - De leerling
Tess Gerritsen
Nunu Kaller - Fuck beauty
Nunu Kaller
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws