Zoeken
David Michie - De kat van de Dalai Lama

De kat van de Dalai Lama

David Michie

Boeddhistische levenslessen van een eigenzinnige kat
Over

Alle wezens streven naar geluk en proberen lijden te vermijden, maar die gedachte kwam niet bij me op toen ik een muis ving. Ik volgde gewoon mijn instinct. Geen moment had ik het bekeken vanuit het standpunt van de muis.

Muizenmonster, Sneeuwleeuw, de kat van de Dalai Lama heeft vele namen. Als uitgehongerd jong zwerfkatje komt ze terecht in Dharamsala, in de huishouding van Zijne Heiligheid. Vol belangstelling luistert ze naar zijn raadgevingen. Maar ze geniet ook van heerlijke hapjes - en wordt zo dik dat ze niet meer kan traplopen. Ze heeft een oogje op een naburige kater, maar weet niet hoe ze hem moet strikken. Ze is jaloers als er plotseling een hond in huis opduikt en krijgt het te kwaad als haar vertrouwde omgeving overhoop wordt gehaald. Met behulp van de levenslessen van de Dalai Lama slaat ze zich door alle moeilijkheden heen. Met sprankelende humor en een vleugje ondeugd vertelt de kat ons haar verhaal en leert ons meteen de basisbeginselen van het boeddhisme.

David Michie is een beroemde Australische meditatiecoach en auteur.

Fragment

Auteur: David Michie
Auteur

David Michie is een beroemde Australische meditiatiecoach en auteur.

Edities & Details
Paperback: De kat van de Dalai Lama - David Michie
ISBN: 9789044344387
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-05-2014
Prijs: € 17,50
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Digitale download: De kat van de Dalai Lama - David Michie
ISBN: 9789044344394
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-05-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 431 - Huisdieren THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Boeddhisme THEMA: Katten als huisdieren THEMA: Huisdieren THEMA: Oost-Aziatische en Indiase filosofie THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Met betrekking tot religieuze groepen THEMA: Religieuze en spirituele fictie THEMA: Humoristische fictie BISAC: PHILOSOPHY / Buddhist BISAC: PETS / General BISAC: PETS / Cats / General BISAC: FICTION / Humorous / General BISAC: FICTION / Religious BISAC: FICTION / Visionary & Metaphysical BISAC: FICTION / General
Boeken
Paus Franciscus - De Naam van God is genade
Paus Franciscus
Lise Kristensen - De kleine gevangene
Lise Kristensen
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws