Zoeken
Horace Greasley - De man die tweehonderd keer ontsnapte

De man die tweehonderd keer ontsnapte

Horace Greasley

Over

Horace is pas twintig als Hitler in 1939 Tsjechoslowakije en Polen bezet. Hij neemt dienst in het Engelse leger en wordt in mei 1940 krijgsgevangen gemaakt. Na een gruwelijke reis belandt hij in een Duits werkkamp in Polen. Ontsnappen is onmogelijk vanwege de geïsoleerde ligging van het kamp. Dan ontmoet Horace de zeventienjarige tolk Rosa uit Silezië en wordt meteen verliefd. Hij wil Rosa zo vaak mogelijk zien en breekt 's nachts uit om in de vroege ochtend weer terug te keren naar zijn barak. Keer op keer tarten Horace en Rosa het noodlot uit naam van de liefde.

Dit boek is gebaseerd op een nog niet eerder verteld, waargebeurd verhaal; op informatie van ooggetuigeverslagen en meer dan honderd uur interviews. Het is een getuigenis over oorlogsgeweld, heldenmoed, en hoe liefde kan bloeien in de meest onmogelijke situaties.

Fragment

Auteur: Horace Greasley
Auteur

Horace Greasley bracht vijf jaar van zijn leven door in krijgsgevangenschap. Op 89-jarige leeftijd besloot hij zijn oorlogservaringen te publiceren. De Engelse auteur Ken Scott hielp hem daarbij. In 2010 overleed Horace Greasley in de leeftijd van 91 jaar.

Edities & Details
Digitale download: De man die tweehonderd keer ontsnapte - Horace Greasley
ISBN: 9789044343823
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2014
Prijs: € 6,99
Omvang: 277 pagina's

Bestel

Paperback: De man die tweehonderd keer ontsnapte - Horace Greasley
ISBN: 9789044343816
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 15-04-2014
Prijs: € 19,95
Omvang: 352 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Memoires THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: De Holocaust THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Paus Franciscus - De Naam van God is genade
Paus Franciscus
Belinda Meuldijk - Een hondje uit Spanje
Belinda Meuldijk
Anke ten Doeschate - Het ziet er allemaal goed uit
Anke ten Doeschate
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws