Zoeken
Kathryn Stockett - Een keukenmeiden roman

Een keukenmeiden roman

Kathryn Stockett

Over

Het is 1962 en de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Naar een onderwerp hoeft ze niet ver te zoeken, als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor de zwarte hulp. Hoe meer Hilly gebrand is op deze vorm van segregatie, hoe meer Skeeter twijfelt aan de ¿gewone¿ manier van doen. Ze begint de verhalen te verzamelen van zwarte vrouwen die als hulp in de huishouding werken. De eerste die haar verhaal aan Skeeter durft te vertellen is Aibileen. Ze heeft als hulp al zeventien blanke kinderen opgevoed, maar als haar eigen zoon Treelore verongelukt op zijn werk, kijken de blanke bazen de andere kant uit. Aibileen haalt ook haar vriendin Minny over om Skeeter in vertrouwen te nemen. Minny is al vaker ontslagen dan ze kan tellen, omdat ze haar werkgevers altijd van repliek dient.

Auteur: Kathryn Stockett
Auteur

Kathryn Stockett groeide op in Jackson, Mississippi. Ze studeerde Engels en creative writing aan de Universiteit van Alabama, en verhuisde naar New York waar ze werkte in de tijdschriftenmarketing. Een keukenmeidenroman is haar eerste roman.

Edities & Details
Paperback: Een keukenmeiden roman - Kathryn Stockett
ISBN: 9789044358063
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-06-2020
Prijs: € 33,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Digitale download: Een keukenmeiden roman - Kathryn Stockett
ISBN: 9789049951818
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-10-2010
Prijs: € 7,99
Omvang: 495 pagina's

Bestel

NUR: 350 - Fictie overig NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / African American / Historical BISAC: FICTION / Historical
Boeken
Ali Hazelwood - De liefdeshypothese
Ali Hazelwood
Sally Christie - De favoriete zus
Sally Christie
Sally Christie - De kleine koningin
Sally Christie
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws