Zoeken
Onze titels in de VN Detective- en Thrillergids
Naast winnaar Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby staan in de 44ste editie van de VN Detective- en Thrillergids verscheidene titels van THB met prachtige recensies van de jury. Bekijk hier welke thrillers jij in huis moet halen volgens het juryrapport!

Onze titels in de VN Detective- en Thrillergids

Gepubliceerd op 25 mei, 2023 om 13:01, aangepast op 25 mei, 2023 om 15:53

Vinex van Bernice Berkleef  krijgt van de jury maar liefst vier sterren: ‘De psychologische tinteling stijgt en de sfeer in dit verhaal blijft tot aan de grote afrekening goed op spanning'. In Vinex verruilen Hein en Simone hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen. Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil... 

De thriller van John Brownlow, Zeventien, vond de jury ook erg sterk en kreeg drie sterren: ‘Het mag niet verrassend heten dat deze auteur een ervaren scenarioschrijver is'. Zeventien is uitverkoren om de meest gevreesde huurmoordenaar ter wereld te worden. Zestien andere huurmoordenaars gingen hem de afgelopen decennia voor. Maar omdat er maar één de beste kan zijn, moet Zeventien zijn concurrentie uitschakelen. Zijn doelwit is zijn voorganger, nummer Zestien. Net als hij ooit ook het doelwit van Achttien zal zijn.

Over Mevrouw March zei de jury het volgende: ‘De huis-tuin-en-keukenroman die het omslag voorspelt, wordt terloops een thriller van jewelste'. Het boek van Virginia Feito verdient dan ook vier sterren volgens de gids. Het boek vertelt het verhaal van mevrouw March. De nieuwste roman van George March wordt lovend ontvangen. En mevrouw March, zijn keurige en plichtsgetrouwe echtgenote, is ontzettend trots. Wanneer zij op een ochtend bij haar favoriete patisserie langsgaat, oppert de eigenaresse dat het hoofdpersonage uit het boek - een prostituee - gebaseerd is op mevrouw March zelf.

Cultus van Zweedse auteurs Camilla Läckberg en Henrik Fexeus verdient drie sterren volgens het juryrapport: 'De intrige klopt, de karakters en de dialogen zijn in orde en het tempo ligt hoog'. Wanneer een klein jongetje van een kinderdagverblijf in de buurt Södermalm van Stockholm verdwijnt, worden rechercheur Mina Dabiri en haar team weer ingeschakeld. Ze ontdekken gelijk overeenkomsten met een andere verdwijning die niet goed eindigde. Alles wijst erop dat er meer kinderen zullen verdwijnen. Mina neemt daarom voor het eerst sinds de dramatische gebeurtenissen van twee jaar eerder contact op met mentalist Vincent Walder. Hun band is bijzonder gebleken, maar lukt het ze ook om degenen die het meest kwetsbaar zijn te beschermen?

De allernieuwste thriller van Kristina Ohlsson, Stormwacht, is Scandinavische noir in optima forma volgens de jury, en krijgt drie sterren. In Stormwacht laat August zijn leven in Stockholm achter zich om zijn dromen na te jagen in Hovenäset, maar wanneer hij arriveert is de idyllische gemeenschap opgeschrikt door de verdwijning van een van de meest geliefde inwoners. De politie, onder leiding van de empathische en gedreven Maria Martinsson, is dag en nacht naar haar op zoek. Maar naarmate de tijd verstrijkt neemt de hoop om haar levend te vinden steeds meer af. 

Klik op de links hieronder om meer te weten te komen over de boeken of auteurs

 

Auteurs
Boeken
Bernice Berkleef - Vinex
Bernice Berkleef

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021!

John Brownlow - Zeventien
John Brownlow

Voor de fans van Ik ben Pelgrim: Een spectaculaire en filmische actiethriller

Virginia Feito - Mevrouw March
Virginia Feito

Een briljante, filmische roman vol onderhuidse spanning

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Cultus
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Deel twee in deze razend spannende en goed ontvangen serie!

Kristina Ohlsson - Stormwacht
Kristina Ohlsson

Het eerste deel in een nieuwe serie van bestsellerauteur Kristina Ohlsson

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws