Zoeken
Bozena van Mierlo - Dulinska - Mijn vader de soldaat

Mijn vader de soldaat

Bozena van Mierlo - Dulinska

Over

Najaar 1942. Een jonge Pool overleeft zijn verbanning naar Siberië. Hij wordt soldaat in het leger van generaal Maczek, de 1e Poolse Pantserdivisie, die Vlaanderen en Zuid Nederland bevrijdt. Na de oorlog besluit hij terug te keren naar het inmiddels communistische Polen, waar hij als verrader wordt bestempeld. Zijn leven is voor altijd getekend door de verschrikkingen van de oorlog. Vijftig jaar later stort zijn dochter Anna, inmiddels woonachtig in Den Haag, psychisch in. Na het lezen van haar vaders dagboek beseft Anna eens te meer dat zij een tweede generatie oorlogsslachtoffer is.

Bozena van Mierlo-Dulinska komt uit Krakau, Polen, en woont sinds 1977 in Nederland. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde en werkte als docent Engels, Nederlands en Pools. Haar debuutroman Mijn vader de soldaat schreef ze als een eerbetoon aan alle Poolse oorlogsveteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Fragment

Auteur: Bozena van Mierlo-Dolinska
Auteur

Bozena van Mierlo-Dolinska komt uit Krakau, Polen en woont sinds 1977 in Nederland. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde en werkte als docent Engels, Nederlands en Pools op diverse scholen en instituten. Haar debuutroman Mijn vader de soldaat schreef ze als eerbetoon aan alle Poolse veteranen die in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten bij de bevrijding van West-Europa.

Edities & Details
Paperback: Mijn vader de soldaat - Bozena van Mierlo - Dulinska
ISBN: 9789044351439
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2016
Prijs: € 25,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Mijn vader de soldaat - Bozena van Mierlo - Dulinska
ISBN: 9789044343526
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

NUR: 340 - Populaire fictie THEMA: Fiction companions THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Historische fictie THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Psychological BISAC: FICTION / War & Military
Boeken
Sylvia Pessireron - Gesloten koffers
Sylvia Pessireron
Maria Boonzaaijer - Joodse buren
Maria Boonzaaijer
Chantal van Gastel - Ik wist het
Chantal van Gastel
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws