Zoeken
Christiane V. Felscherinow - Christiane F.

Christiane F.

Christiane V. Felscherinow

De cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug
Over

De cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

Miljoenen mensen zijn met de mythe Christiane F. opgegroeid. Het boek Wir Kinder vom Bahnhof Zoo en de gelijknamige fi lm, over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes, sloegen in als een bom. Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd en vecht nog steeds tegen haar verslaving.

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt endaarmee ook een document is van een tijdgeest.

Fragment

Auteur: Christiane Felscherinow
Auteur

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt en daarmee ook een document is van een tijdgeest.

Edities & Details
Digitale download: Christiane F. - Christiane V. Felscherinow
ISBN: 9789044345100
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-06-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Verslaving en therapie THEMA: Genderstudies: vrouwen en meisjes THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografische fictie THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Duitsland BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Women BISAC: FICTION / Biographical BISAC: HISTORY / Europe / Germany BISAC: PSYCHOLOGY / Psychopathology / Addiction
Boeken
Dr. Jan Pol met David Fisher - Dokter Pol
Dr. Jan Pol met David Fisher
Rena Kornreich Gelissen met Heather Dune Macadam - Rena's belofte
Rena Kornreich Gelissen met Heather Dune Macadam
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws