Zoeken
Gerie Smit - Nieuwe handen

Nieuwe handen

Gerie Smit

Over

De vijftienjarige Gerie is een van de feestvierende jongeren die op nieuwjaarsnacht 2001 in het Volendamse café ¿t Hemeltje overvallen worden door een afschuwelijke brand. Van de ene op de andere dag wordt ze van een verliefde tiener vol toekomstplannen een brandwondenslachtoffer.
In dit aangrijpende maar toch nuchtere verhaal schrijft Gerie over haar herstel in het ziekenhuis, de moeilijke tijd daarna en het meeleven van familie en vrienden. Een persoonlijk verslag over het verwerken van een ramp en het standhouden als individu. Speciaal voor deze nieuwe uitgave van Nieuwe handen beschrijft Gerie onder meer hoe ze tien jaar na de ramp voor het eerst weer voet in ¿t Hemeltje zet, en hoe het tegenwoordig met haarzelf, haar familie en haar vrienden gaat.
Gerie Smit (1985) overleefde de brand in Volendam die op nieuwjaarsnacht 2001 aan veertien jongeren het leven kostte.
Grote delen van haar lichaam raakten ernstig verbrand. Gerie studeerde Redactie
en mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam en is redacteur bij RTV
Noord-Holland.

Auteur: Gerie Smit
Auteur

Edities & Details
Digitale download: Nieuwe handen - Gerie Smit
ISBN: 9789049951849
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-10-2010
Prijs: € 7,99
Omvang: 232 pagina's

Bestel

Paperback: Nieuwe handen - Gerie Smit
ISBN: 9789049951559
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-07-2010
Prijs: € 17,50
Omvang: 224 pagina's

Bestel

NUR: 402 - Waargebeurde verhalen NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen THEMA: Bibliotheek en Informatiewetenschappen / Museologie THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Waargebeurde verhalen: algemeen THEMA: Memoires THEMA: Biografie: wetenschap, technologie en geneeskunde THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Medical BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: FICTION / Biographical
Boeken
Anke ten Doeschate - Het ziet er allemaal goed uit
Anke ten Doeschate
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws