Zoeken
Claire Nelson - Dingen die ik leerde van het vallen

Dingen die ik leerde van het vallen

Claire Nelson

Inspirerende en aangrijpende memoires over overleven tegen alle verwachtingen in
Over

In 2018 gaat journalist Claire Nelson voor lange tijd alleen op reis om haar hoofd leeg te maken en haar plannen voor de toekomst bij te stellen. Haar reis brengt haar naar Californië, maar een wandeling in het Joshua Tree National Park loopt uit op een catastrofe. Ze verdwaalt en valt ruim zes meter van een rots naar beneden. Door de val verbrijzelt ze haar bekken en kan ze haar onderlichaam niet meer bewegen. In een uithoek van de woestijn, zonder bereik en zonder dat iemand weet waar ze is, vecht Claire vier dagen lang voor haar leven - afwisselend tussen wanhoop en de vastberadenheid om in leven te blijven. Tot ze op wonderbaarlijke wijze wordt gered.

In Dingen die ik leerde van het vallen vertelt Claire niet alleen haar moedige verhaal over het overleven, maar ook haar verhaal over het vallen. En hoe je - zelfs als je in duizend stukjes uiteenvalt - jezelf altijd opnieuw op kunt rapen.

Fragment

Quotes
Cosmopolitan
'Een meeslepend verhaal over eenzaamheid, angst en overleven.'
Guardian
'Een aangrijpend verslag van de vastberadenheid om te overleven.'
Stylist
'Hoopvol en moedig'
The Times
'Claire Nelson herbeleeft de vier dagen die haar leven veranderden.'
Chris Evans
'Wat een verhaal; ik heb nog nooit zoiets gehoord.'
acteur in oa Captain America
Auteur: Claire Nelson
Auteur

Claire Nelson is geboren in Nieuw-Zeeland en woonde meer dan tien jaar in Londen, waar ze werkte als reis- en culinair journalist. Ze schreef onder andere voor Jamie Oliver's magazine, ELLE, Food and Travel en Delicious. Dingen die ik leerde van het vallen is haar eerste boek.

Edities & Details
Paperback: Dingen die ik leerde van het vallen - Claire Nelson
ISBN: 9789044364705
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 04-04-2023
Prijs: € 23,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Dingen die ik leerde van het vallen - Claire Nelson
ISBN: 9789044364712
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 04-04-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Audio download: Dingen die ik leerde van het vallen - Claire Nelson
ISBN: 9789044364729
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 04-04-2023
Prijs: € 12,99
Speelduur: 450 minuten

Bestel

Vertaler: Anne Jongeling Voorlezer: Dafne Holtland NUR: 402 - Waargebeurde verhalen NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Californië THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Autobiografie: avonturiers en ontdekkingsreizigers THEMA: Autobiografie: algemeen THEMA: Waargebeurde verhalen: algemeen THEMA: Persoonlijke religieuze getuigenissen en inspirerende werken THEMA: Omgaan met persoonlijke en gezondheidsproblemen THEMA: Wandelen, trekken BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Adventurers & Explorers BISAC: SPORTS & RECREATION / Hiking BISAC: YOUNG ADULT NONFICTION / Inspirational & Personal Growth
Nieuws
e-bookactie november van The House of Books

e-bookactie november van The House of Books

Je favoriete titels van The House of Books in de aanbieding als e-book. Met deze maand o.a. de complete Frederika Bergman-serie van Kristina Ohlsson en zes keer Sophie Kinsella! Lees meer »

Interview met Claire Nelson in 'Vriendin'

Interview met Claire Nelson in 'Vriendin'

In Dingen die ik leerde van het vallen vertelt Claire Nelson over haar ervaring van het vallen. Als ze in haar eentje een wandeling maakt in Joshua Tree National Park valt ze van een rots naar beneden en verbrijzelt haar bekken. Het is een inspirerende en aangrijpend verhaal over overleven tegen alle verwachtingen in. In een interview met Vriendin deelt Nelson haar ervaringen. Lees meer »

Claire Nelson in Nederland

Claire Nelson in Nederland

In het Dingen die ik leerde van het vallen vertelt Claire Nelson over haar ervaring van het vallen. Als ze in haar eentje een wandeling maakt in Joshua Tree National Park valt ze van een rots naar beneden en verbrijzelt haar bekken. Het is een inspirerende en aangrijpend verhaal over overleven tegen alle verwachtingen in. Bij BEAU aan tafel vertelde ze over haar ontberingen en ook in Het Parool verscheen een mooi interview met Nelson. Lees meer »

THB in de Bestseller 60

THB in de Bestseller 60

Een nieuwe week, een nieuwe Bestseller 60-lijst! En natuurlijk is THB hierin weer terug te vinden. Lees meer »

Boeken
Tami Oldham Ashcraft - Adrift
Tami Oldham Ashcraft
Hyeonseo Lee - Meisje met zeven namen
Hyeonseo Lee
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws