Zoeken
Edith Hahn Beer - De oorlogsbruid

De oorlogsbruid

Edith Hahn Beer

Over

Edith Hahn studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis, maar in Wenen is de situatie voor joden inmiddels dramatisch verslechterd. De schok is groot als ze hoort dat haar eigen moeder op transport is gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa en als blijkt dat haar vriend Pepi niet de rots in de branding is die ze nu zo hard nodig heeft.
Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft door de stad. Met valse papieren komt Edith in München terecht. Daar ontmoet ze Werner, een charmante nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim - haar joodse identiteit - te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.

Auteur: Edith Hahn Beer
Auteur

Edith Hahn Beer werd in 1914 in Wenen geboren, woonde lange tijd in Israël en overleed in 2009 in Londen. Het is uniek dat Ediths echte en valse identiteitspapieren bewaard zijn gebleven, samen met haar oorlogsbrieven en vele foto's.

Edities & Details
Paperback: De oorlogsbruid - Edith Hahn Beer
ISBN: 9789044357738
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-09-2019
Prijs: € 22,99
Omvang: 238 pagina's

Bestel

Digitale download: De oorlogsbruid - Edith Hahn Beer
ISBN: 9789044334807
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2012
Prijs: € 7,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

NUR: 350 - Fictie overig NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: FICTION / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Historical BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Nunu Kaller - Fuck beauty
Nunu Kaller
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws