Zoeken
Terublikken op 2023 & vooruitkijken naar 2024
Het einde van het jaar is bijna in zicht, en wat een fantastisch jaar is het geweest! We blikken terug op onze top drie favoriete boeken van dit jaar, en geven alvast wat tips om naar uit te kijken voor volgend jaar!

Terublikken op 2023 & vooruitkijken naar 2024

Gepubliceerd op 13 december, 2023 om 13:49, aangepast op 13 december, 2023 om 14:38

Onze favorieten van 2023 & tips voor 2024:

Uitgever Tomás
Vlijmscherpe tranen, S.A. Cosby – Keihard, diepgaand en steengoed. Cosby bewijst hiermee dat Een laatste uitweg geen toevalstreffer was, hij heeft zich tussen de besten genesteld en is niet van plan die plek op te geven.

Als je het licht niet kunt zien, Anthony Doerr – Dit jaar is deze prachtige, ontroerende en meeslepende roman tot serie gemaakt (te zien op Netflix) en zoals vaak het geval is bij verfilmingen: het boek is ook dit keer nog beter.

Rijke mensen zijn anders, Annejet van der Zijl – Een spannende plot + een auteur met een fluwelen pen + een zinderend hete zomer in Bergen = een thriller van het allerhoogste niveau om je vingers bij af te likken.

Hier kijk ik meeste naar uit: Het genootschap van puzzelmakers, Samuel Burr – een coming-of-age roman over de jonge Clayton Stumper, die opgroeit bij een gezelschap van zonderlinge puzzelmakers. Een van de meest verrassende, hartverwarmende en vermakelijke boeken die ik dit jaar las.

Redacteur Lenneke
Dingen die ik leerde van het vallen, Claire Nelson – Bizar, waargebeurd verhaal over een jonge vrouw die tijdens een wandeling in de woestijn valt en haar bekken breekt. Leest als een spannende thriller.

Een familie en een Griekse God, Giphart, Van Rijn, Schlikker en De Wind – Heerlijke, ontroerende familieroman die zich afspeelt tijdens een meerdaagse wandeling op Kreta, geschreven door vier auteurs, waardoor ieder familielid een eigen stem krijgt.

Juice, Heleen van Royen – Nog zo’n geweldige pageturner, over een artiestenmanager die haar talenten beschermt tegen een juicekoningin die echt onder je nagels gaat zitten. Legt het venijn van juicekanalen goed bloot en leest bovendien heerlijk weg.

En waar ik naar uitkijk voor 2024: De roman van Femmetje de Wind, gebaseerd op het leven van Holocaust-overlevende Elly Vleeschhouwer (nu 99 jaar oud!), die zes concentratiekampen overleefde doordat zij in Kamp Vught bij het Philips-Kommando had gezeten.

Redacteur Lien
Hoe vermoord ik mijn familie? Bella Mackie – Hoe vermoord ik mijn familie? is een van de origineelste thrillers die ik al gelezen heb, niet alleen in 2023, maar in de afgelopen jaren! Het is zo’n zeldzaam boek dat spanning en humor perfect weet te combineren.

People We Meet on Vacation, Emily Henry – Emily Henry is in mijn ogen de heersende romcom-queen. Tot nu toe heeft geen enkel van haar boeken me teleurgesteld, dus ook van People We Meet on Vacation heb ik ontzettend genoten.

De troostbibliotheek, Sara Nischa Adams – Ik kan De troostbibliotheek aan iedereen aanraden, zeker in deze donkerste weken van het jaar. Dit is echt een troostboek dat er niet alleen voor zorgt dat je opnieuw verliefd wordt op lezen, maar je er ook aan herinnert dat je nooit alleen bent.

Het boek waar ik het meest naar uitkijk in 2024 is onze vertaling van Yellowface van R.F. Kuang. Wat een waanzinnig goed boek is dit! Hoewel ik het origineel al meer dan een half jaar geleden las, blijf ik voortdurend aan dit verhaal denken.

Redactiestagiair Gijs
De zondaar, Hans Faber – De Zondaar is het derde deel in de misdaadthrillerreeks van Hans Faber met misdaadverslaggever Vince van Zandt in de hoofdrol. Een duistere moord op Urk biedt het decor voor een fantastische thriller waarin werkelijkheid en fictie elkaar dicht benaderen, en waar de spanning blijft stijgen tot het kookpunt bereikt wordt in een zinderend plot.

Herman: struikelend het leven door, Marc van Bree – Een ontzettend geestig boek dat je meeneemt in het verhaal van een doodgewone man, wiens leven plotseling totaal op zijn kop staat. Ondanks zijn sullige voorkomen en zijn slappe houding is Herman tegen het einde van de roman een personage dat je in je hart hebt gesloten. 

De burn-out, Sophie Kinsella – Zeg je feelgood, dan zeg je Sophie Kinsella. De koningin der romcoms leverde met De burn-out weer een prachtboek af waar ik stiekem toch heel erg van heb genoten. Een hilarische en vrolijke roman, met een spetterende romance die het schoolvoorbeeld is van enemies to lovers. 

Wat betreft 2024 kijk ik het meest uit naar de nieuwe thriller van Bernice Berkleef over Ameland en zijn griezelige en mysterieuze feest sunneklaas. Na haar eerdere boeken Vinex en Bloedsteen te hebben gelezen, kan ik niet wachten om aan een nieuwe ijzersterke thriller van Bernice te beginnen: ze zitten altijd goed in elkaar en blijven spannend en verassend tot op de laatste pagina.

Auteurs
Boeken
Heleen van Royen - Juice
Heleen van Royen

Juice is Heleen van Royen zoals we haar kennen: spraakmakend, spannend, grappig én sexy.

S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen
S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing

Anthony Doerr - Als je het licht niet kunt zien
Anthony Doerr

Deze moderne klassieker is vanaf november als serie te zien op Netflix

Annejet van der Zijl - Rijke mensen zijn anders
Annejet van der Zijl

Het langverwachte vervolg op De val van Annika S.

Ronald Giphart, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind - Een familie en een Griekse god
Ronald Giphart, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind

Nieuwe roman na bestseller Vier wandelaars en een Siciliaan

Claire Nelson - Dingen die ik leerde van het vallen
Claire Nelson

Inspirerende en aangrijpende memoires over overleven tegen alle verwachtingen in

Rebecca F. Kuang - Yellowface
Rebecca F. Kuang

Hét boek van het jaar: actueel, vlijmscherp en zeer vermakelijk

Emily Henry - People We Meet on Vacation
Emily Henry

Twee beste vrienden. Tien zomervakanties. Een laatste kans om verliefd te worden.

Marc van Bree - Herman
Marc van Bree

Geestig en ontroerend relaas van een doodgewone man, wiens leven plotseling op z'n kop staat

Hans Faber - De zondaar
Hans Faber

Een reeks moorden houdt Urk in de greep. Kan Vince de moordenaar ontmaskeren?

Sophie Kinsella - De burn-out
Sophie Kinsella

De hilarische nieuwe romcom van dé feelgoodbestsellerauteur

Bella Mackie - Hoe vermoord ik mijn familie?
Bella Mackie

Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

Sara Nisha Adams - De troostbibliotheek
Sara Nisha Adams

Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws