Zoeken
Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind - Vier wandelaars en een Siciliaan

Vier wandelaars en een Siciliaan

Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind

Unieke roman geschreven door vier schrijfsters
Over

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Naar een idee van Elle van Rijn.

Fragment

Quotes
KRO Magazine
'Een unieke avonturenroman over één wandeling en vier stemmen die een eigen verhaal vertellen. (...) Grappig, spannend én ontroerend.'
Iselleleest
'De fijne omschrijvingen van de omgeving zorgden ervoor dat het leek alsof ik mij op Sicilië waande en dát was precies waar ik naar op zoek was'
Emopheliac
'Vier wandelaars en een Siciliaan is een boeiende roadtrip geworden, waarin Marion, Elle, Roos en Femmetje elk hun eigen stem laten voortvloeien in één van de personages. Doordat de auteurs aan den lijve hebben ondervonden hoe het is om zo'n wandeltocht te maken, voelt het verhaal door alle details levensecht en herkenbaar aan. Elk van de personages heeft hierin een bepaalde eigenheid, wat ook herkenning zal opleveren bij de lezers.'
Hebban
'Waar of wanneer je ook leest: de vakantiekriebels zullen opborrelen met dit boek.'
Jacky van Dijk
NRC
'Een hilarische, goed geschreven roman over vier vrouwen die er even tussenuit moesten (...) Er zijn vele hoogtepunten in dit boek, maar de serieuze gesprekken geven de roman nog net wat meer gewicht dan alleen het predicaat 'hilarisch'.'
Margot Poll
Auteur: Elle van Rijn
Auteur

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder de historische romans De crèche, die een internationale bestseller werd, en Terug naar Insulinde.

Auteur: Marion Pauw
Auteur

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Auteur: Roos Schlikker
Auteur

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Libelle, schrijft scenario's voor theater en tv, schuift geregeld aan bij talkshows en maakt samen met Malou Holshuijsen de succesvolle podcast Dit komt nooit meer goed. In haar laatste roman Moeder van glas schreef ze over haar bipolaire moeder.

Auteur: Femmetje de Wind
Auteur

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines. In 2015 debuteerde
ze met de roman Rivka - waar ze veel lof mee oogstte en die deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader. Daarna schreef ze de roman Het beloofde leven en verzorgde ze de bundel Door hun ogen, met daarin verhalen van Holocaust-overlevenden. Ook schreef ze mee aan de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god.

Edities & Details
Audio download: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363364
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-07-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 510 minuten

Bestel

Paperback: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363340
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 24-05-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363357
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-05-2022
Prijs: € 7,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Serie: De wandelaars Voorlezer: Elle van Rijn Voorlezer: Femmetje de Wind Voorlezer: Marion Pauw Voorlezer: Roos Schlikker NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Wandelen, trekken THEMA: C 2020 tot c 2029 THEMA: Sicilië BISAC: TRAVEL / Europe / Italy BISAC: FICTION / Contemporary Women BISAC: SPORTS & RECREATION / Hiking
Nieuws
THB in de media

THB in de media

Het is weer vrijdag en dat betekent THB in de media! We bespreken alle leuke nieuwtjes van afgelopen week rondom THB en onze boeken. Lees meer »

'Vier wandelaars en een Siciliaan' genomineerd voor Storytel Award

'Vier wandelaars en een Siciliaan' genomineerd voor Storytel Award

Vier wandelaars en een Siciliaan van Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind is genomineerd voor de Storytel Awards 2023 en jij kan op dit luisterboek stemmen!  Lees meer »

Nieuwe wandelroman Een familie en een Griekse god

Nieuwe wandelroman Een familie en een Griekse god

Na het succes van de bestseller Vier wandelaars en een Siciliaan verschijnt dit voorjaar een nieuwe wandelroman.  Lees meer »

Nieuwe wandelroman in aantocht!

Nieuwe wandelroman in aantocht!

Na het succes van de bestseller 'Vier wandelaars en een Siciliaan' schrijven auteurs Ronald Giphart, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind aan een nieuwe roman. Lees meer »

Boeken
Sophie Kinsella - Shopaholic
Sophie Kinsella
Ate de Jong - De stalen Madonna
Ate de Jong
Myrthe van der Meer - UP
Myrthe van der Meer
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws