Zoeken
Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind - Vier wandelaars en een Siciliaan

Vier wandelaars en een Siciliaan

Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind

Unieke roman geschreven door vier schrijfsters
Over

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Naar een idee van Elle van Rijn.

Fragment

Quotes
KRO Magazine
'Een unieke avonturenroman over één wandeling en vier stemmen die een eigen verhaal vertellen. (...) Grappig, spannend én ontroerend.'
Iselleleest
'De fijne omschrijvingen van de omgeving zorgden ervoor dat het leek alsof ik mij op Sicilië waande en dát was precies waar ik naar op zoek was'
Hebban
'Waar of wanneer je ook leest: de vakantiekriebels zullen opborrelen met dit boek.'
Jacky van Dijk
Emopheliac
'Vier wandelaars en een Siciliaan is een boeiende roadtrip geworden, waarin Marion, Elle, Roos en Femmetje elk hun eigen stem laten voortvloeien in één van de personages. Doordat de auteurs aan den lijve hebben ondervonden hoe het is om zo'n wandeltocht te maken, voelt het verhaal door alle details levensecht en herkenbaar aan. Elk van de personages heeft hierin een bepaalde eigenheid, wat ook herkenning zal opleveren bij de lezers.'
NRC
'Een hilarische, goed geschreven roman over vier vrouwen die er even tussenuit moesten (...) Er zijn vele hoogtepunten in dit boek, maar de serieuze gesprekken geven de roman nog net wat meer gewicht dan alleen het predicaat 'hilarisch'.'
Margot Poll
Auteur: Elle van Rijn
Auteur

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder Mijn naam is Nadra, Mijn ontvoering en de historische roman De crèche, die een internationale bestseller werd.

Auteur: Marion Pauw
Auteur

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Auteur: Roos Schlikker
Auteur

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Libelle, schrijft scenario's voor theater en tv, schuift geregeld aan bij talkshows en maakt samen met Malou Holshuijsen de succesvolle podcast Dit komt nooit meer goed. In haar laatste roman Moeder van glas schreef ze over haar bipolaire moeder.

Auteur: Femmetje de Wind
Auteur

Femmetje de Wind studeerde Vergelijkende Kunstwetenschap en Rechtsgeleerdheid. Ze is uitgever, schrijver, journalist en columnist. Ze richtte het tijdschrift Jackie op waarvan ze zes jaar lang hoofdredacteur was. Met haar debuutroman Rivka, dat deels is gebaseerd op het oorlogsverleden van haar vader, oogstte ze veel lof. Het beloofde leven is haar tweede roman.

Edities & Details
Audio download: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363364
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-07-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 510 minuten

Bestel

Paperback: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363340
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 24-05-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Vier wandelaars en een Siciliaan - Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind
ISBN: 9789044363357
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-05-2022
Prijs: € 7,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Voorlezer: Elle van Rijn Voorlezer: Femmetje de Wind Voorlezer: Marion Pauw Voorlezer: Roos Schlikker NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Wandelen, trekken THEMA: C 2020 tot c 2029 THEMA: Sicilië BISAC: TRAVEL / Europe / Italy BISAC: FICTION / Contemporary Women BISAC: SPORTS & RECREATION / Hiking
Nieuws
Nieuwe wandelroman Een familie en een Griekse god

Nieuwe wandelroman Een familie en een Griekse god

Na het succes van de bestseller Vier wandelaars en een Siciliaan verschijnt dit voorjaar een nieuwe wandelroman.  Lees meer »

Nieuwe wandelroman in aantocht!

Nieuwe wandelroman in aantocht!

Na het succes van de bestseller 'Vier wandelaars en een Siciliaan' schrijven auteurs Ronald Giphart, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind aan een nieuwe roman. Lees meer »

'Daar waar de rivierkreeften zingen' is Zomerboek van het jaar 2022!

'Daar waar de rivierkreeften zingen' is Zomerboek van het jaar 2022!

Na de drie maanden durende #Zomerlezen-campagne van Hebban hebben zij als hét Zomerboek van het jaar 2022 uitgeroepen: Daar waar de riverkreeften zingen van Delia Owens! Lees meer »

THB in de Bestseller 60

THB in de Bestseller 60

Daar waar de rivierkreeften zingen staat op nummer 1 van De Bestseller 60! Lees meer »

Boeken
Elle Eggels - De achtste zuster
Elle Eggels
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws