Zoeken
Femmetje de Wind - Hij noemde me Elly

Hij noemde me Elly

Femmetje de Wind

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Elly Vleeschhouwer-Blocq
Over

Tegen het steeds grimmiger decor van een bezet Amsterdam wordt de zestienjarige Elly Blocq verliefd op Wim Vleeschhouwer, de voorzitter van de tafeltennisvereniging. Maar op een koude winteravond begin 1943 staan twee NSB'ers voor de deur: Elly moet meekomen. Wim is radeloos en besluit vrijwillig met haar mee te gaan.

De twee komen terecht in Kamp Vught. Omdat Wim Duits spreekt, valt hij in de gratie bij de kampcommandant en weet hij niet alleen zichzelf, maar ook Elly op de lijst te krijgen van het Philips-Kommando. Gaandeweg wordt duidelijk dat Philips een list bedenkt om de Joodse gevangenen te beschermen tegen deportatie.

In de zomer van 1944 blijkt dit niet langer houdbaar. Elly wordt op transport gezet naar Auschwitz. Terwijl ze in mensonterende omstandigheden vecht voor haar leven, wordt van hogerhand in Berlijn bedongen dat het Philips-Kommando niet naar de gaskamer hoeft. Maar na drie maanden in Auschwitz moeten ze toch weer op transport. Hoelang kan Philips de groep nog redden en waar is Wim?

Hij noemde me Elly is het wonderbaarlijke verhaal van een vrouw die dankzij de liefde van haar man en de bescherming van Philips acht concentratiekampen overleefde.

Fragment

Quotes
PS Het Parool
'Treffend beschrijft De Wind hoe Elly op miraculeuze wijze aan transporten ontsnapt, hoe ze het elke keer net weet te redden. Maar het is ook een verhaal van liefde en veerkracht.'
Judith Zilversmit
Auteur: Femmetje de Wind
Auteur

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines. In 2015 debuteerde ze met de roman Rivka - waar ze veel lof mee oogstte en die deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader. Daarna schreef ze de roman Het beloofde leven en verzorgde ze de bundel Door hun ogen, met daarin verhalen van Holocaust-overlevenden. Ook schreef ze mee aan de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god.

Edities & Details
Paperback: Hij noemde me Elly - Femmetje de Wind
ISBN: 9789044367256
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-04-2024
Prijs: € 23,99
Omvang: 416 pagina's

Bestel

Audio download: Hij noemde me Elly - Femmetje de Wind
ISBN: 9789044367270
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 13-04-2024
Prijs: € 12,99
Speelduur: 647 minuten

Bestel

Digitale download: Hij noemde me Elly - Femmetje de Wind
ISBN: 9789044367263
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-04-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Voorlezer: Ruby van Tongeren NUR: 342 - Historische roman (populair) NUR: 337 - Oorlogs- en verzetsromans THEMA: Historische fictie THEMA: Waargebeurde verhalen: algemeen THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) THEMA: Nederland BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / War & Military
Boeken
Georgia Hunter - Wij waren de gelukkigen
Georgia Hunter
Elizabeth Macneal - Circus der wonderen
Elizabeth Macneal
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws