BLOG

De val van Annika S.


GEPLAATST: 06-03-2018 IN BLOG


Op donderdag 8 maart verschijnt De val van Annika S., het eerste fictieproject van Annejet van der Zijl, bekend non-fictieschrijfster van Sonny Boy en De Amerikaanse prinses, en journalist Jo Simons. De val van Annika S. is het eerste deel in een reeks van vijf spannende romans, waarvan de tweede (Rijke mensen zijn anders) in 2019 zal verschijnen.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van Nederland. Ze schreef bestsellers als Sonny Boy en meest recentelijk De Amerikaanse prinses. Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Hij was de afgelopen jaren hoofdredacteur van onder BLVD Man en Leven in Frankrijk.

Achter de schermen speelde Jo Simons altijd al een belangrijke rol in de boeken van Van der Zijl. Hij deed onder andere veel research voor haar werk, de stap om als duo te schrijven was een heel natuurlijke. Het idee voor het boek ontstond tijdens een lange wandeling in de duinen, waar ze de verdwijning van de belangrijke Duitse politica bespraken. Ze fantaseerden over wat die aan het doen zou zijn en van het een kwam het ander, bij thuiskomst was de basis voor het plot er.

De val van Annika S. is een spannende suspenseroman met een mooie historische verhaallijn, maar het is vooral het verhaal van iemand die in één klap alles kwijtraakt en daarna probeert te overleven. Toen het verhaal voor dit boek min of meer rond was, merkten Simons en Van der Zijl dat ze nog helemaal niet klaar waren met hun hoofdpersonen. Na nog een aantal lange wandelingen en veel brainstormen hadden ze de outline voor nog vier boeken. Het tweede deel, Rijke mensen zijn anders, zal volgend jaar verschijnen.

De val van Annika S. van Annejet van der Zijl krijgt verfilming

De roman De val van Annika S. van Annejet van der Zijl wordt verfilmd. Afgelopen vrijdag werd het contract hiervoor officieel ondertekend met Monique Busman van Tomtit Film!


GEPLAATST OP 21-06-2021 IN NIEUWS

'De val van Annika S.' van Simons en Van der Zijl, meeslepende suspense van sensationeel nieuw schrijversduo

Op donderdag 8 maart verschijnt De val van Annika S. van Annejet van der Zijl en Jo Simons, hun eerste gezamenlijke fictieproject en het eerste deel van een vijfluik van spannende romans.


GEPLAATST OP 01-03-2018 IN NIEUWS

Boekhandelstour Jo Simons en Annejet van der Zijl

Jo Simons en Annejet van der Zijl gaan ter ere van de verschijning van hun eerste fictieproject, De val van Annika S. langs een aantal boekhandels in Nederland! Hieronder staan de data, ben jij erbij?


GEPLAATST OP 09-03-2018 IN BLOG

Interview met Simons & Van der Zijl

Op donderdag 8 maart verschijnt De val van Annika S., het eerste fictieproject van Annejet van der Zijl, bekend non-fictieschrijfster van Sonny Boy en De Amerikaanse prinses, en journalist Jo Simons. Hieronder een interview met de auteurs over onder andere de inspiratie voor 'De val van Annika S.' en het schrijfproces.
 


GEPLAATST OP 02-03-2018 IN BLOG