Zoeken
Monique van Roosmalen - Dankbare kinderen huilen niet

Dankbare kinderen huilen niet

Monique van Roosmalen

Over

Mieke heeft slechte ogen. Daarom verhuist ze naar een blindeninstituut, een gesloten gemeenschap waar nonnen de scepter zwaaien. Zonder zelfbeklag vertelt Mieke over de strenge regels, het leven van bidden en straffen. Door haar kinderogen gezien krijgen haar belevenissen vaak iets tragikomisch. Tegen de tijd dat de kloosterzusters minder streng worden, heeft Mieke de hoop op een leuker leven opgegeven. Ze wil niet op het internaat blijven, maar ook daarbuiten voelt ze zich niet thuis. Uiteindelijk ziet ze maar één oplossing: ze onderneemt iets waarmee ze alle regels overtreedt. Geschreven vanuit het perspectief van het kind. Schrijnend maar ook humoristisch. Geeft een helder beeld van het internaatleven in de jaren vijftig en zestig. Er zijn meer dan een half miljoen mensen met een visuele beperking in Nederland en Vlaanderen.
Monique van Roosmalen verbleef als kind in een blindeninstituut. Na haar studie werkte ze als dramadocente en coach. Daarnaast trad ze op als jazz-zangeres. Eerder publiceerde ze gedichten en verhalen in tijdschriften. Dankbare kinderen huilen niet is haar debuutroman waarin herinneringen en fantasie prachtig zijn samengebracht.

Fragment

Auteur: Monique van Roosmalen
Auteur

Monique van Roosmalen verbleef als kind in een blindeninstituut. Na haar studie werkte zij als dramadocente en coach. Daarnaast trad ze op als jazz-zangeres. Dankbare kinderen huilen niet is haar debuutroman.

Edities & Details
Paperback: Dankbare kinderen huilen niet - Monique van Roosmalen
ISBN: 9789044344721
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-06-2014
Prijs: € 17,50
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Dankbare kinderen huilen niet - Monique van Roosmalen
ISBN: 9789044344738
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-06-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

NUR: 340 - Populaire fictie THEMA: Fiction companions THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Biografische fictie BISAC: FICTION / Coming of Age BISAC: FICTION / Biographical BISAC: FICTION / Psychological
Boeken
Chantal van Gastel - Ik wist het
Chantal van Gastel
Ali Hazelwood - Love on the Brain
Ali Hazelwood
Maria Boonzaaijer - Joodse buren
Maria Boonzaaijer
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws